Η έμπρακτη παραίτηση του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και η ανάγκη αντικατάστασής του!

Παραμονή εορτασμού «Πολυτεχνείου», 16/11/2017

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας απέστειλε προ μηνός επιστολή σε όλους τους Ευρωβουλευτές, στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου και στη συνέχεια σε άλλους αρμόδιους φορείς της Ε.Ε., σχετικά με τον Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και την έμπρακτη παραίτησή του από τη θέση του Ευρωβουλευτή μετά την αυτοχειριαστική έκπτωσή του από τους ψηφοφόρους που δήθεν εκπροσωπεί !. Ο Νότης Μαριάς έχει εκλεγεί από το «Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο», στο οποίο συμμετέχει και το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας», ως ένας από τους τέσσερις πολιτικούς σχηματισμούς που το συγκρότησαν, ως «Συνασπισμό Κομμάτων και Κινήσεων».

Η επιστολή μας αυτή αφορά την μονόπλευρη, άκρως προκλητική και αδικαιολόγητη κίνησή του να παραμένει Ευρωβουλευτής και να εξακολουθεί να λαμβάνει οικονομικές και άλλες παροχές, ενώ στην πράξη έχει παραιτηθεί, αφού έχει κόψει δεσμούς και επαφές και με τους τέσσερις πολιτικούς φορείς-κόμματα του Συνασπισμού που τον εξέλεξε. Αυτοανακηρύχθηκε «ανεξάρτητος», προσχωρώντας όμως στην Ομάδα Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), που δημιούργησε ο ανθέλληνας πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron, στην οποία μερικούς μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές είχε (συμπτωματικά;) προσληφθεί στην Γραμματεία ο γιός του Γιώργος-Ωρίωνας Μαριάς.

Η πολιτική του Cameron προς τα ζωτικά ελληνικά εθνικά ζητήματα ήταν βαθιά ανθελληνική και αντιδημοκρατική, υποστηρίζοντας τo τουρκικό, σκοπιανό και άλλα καθεστώτα και υποστηρίζοντας ότι τα κλεμμένα ελληνικά αρχαιολογικά μνημεία, (από τον λόρδο Έλγιν) δεν είναι ελληνικά, αναφέροντας ότι «δεν θα επιτρέψει στη Βρετανία να χάσει τα μάρμαρά της». Εν ολίγοις, θα ήταν αδιανόητο ένας Έλληνας να ενταχθεί σε αυτή την Ομάδα λόγω του ιδρυτή της και η φυσική Ομάδα που θα μπορούσε να ενταχθεί ο Ευρωβουλευτής μας θα ήταν η Ομάδα της Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας EFDD με επικεφαλή τον Nigel Farage, που έχει υποστηρίξει πολλές φορές τον ελληνικό λαό κόντρα στη νομενκλατούρα των Βρυξελλών και της Τρόικα.

Ο Νότης Μαριάς εξελέγη το 2014 για να υπηρετήσει τους 200.000 Έλληνες πολίτες που εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους στον τετραμελή συνασπισμό «Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο», όπου το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» είναι ένα από τα τέσσερα συνιστώντα μέλη. Τα άλλα τρία μέλη είναι το «Άρμα Πολιτών», η «Πυρίκαυστος Ελλάδα» και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», οι οποίοι όμως αυτο-εξουδετερώθηκαν από τον Συνασπισμό μας αυτό, όταν έκαναν στροφή 180 μοιρών στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και υποτάχθηκαν στο οργανωμένο έγκλημα του δικτύου συμφερόντων που εκφράζει η Τρόικα και τα Μνημόνια. Μόνο τα άλλα τρία κόμματα μείναμε σταθερά σε αυτά που προκάλεσαν τους 200.000 Έλληνες να μας εμπιστευθούν την ψήφο τους και το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» έχει πλέον αποδεδειγμένα την συνεπέστερη με την εντολή τους και κυριότερη δράση και διαμόρφωση διεθνών συνεργασιών σε αυτή την κατεύθυνση για υλοποίηση της θέλησης των ψηφοφόρων.

Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014, το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» συνεργάστηκε με τα άλλα τρία πολιτικά κόμματα στον τετραμελή συνασπισμό και εξέλεξε τον κ. Νότη Μαρία ως βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αντιπροσωπεύσει σχεδόν 200.000 Έλληνες πολίτες που ψήφισαν το «Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο». Ο κ. Μαριάς εκείνη την εποχή ήταν γνωστό μέλος και μέχρι την τελευταία μέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και μετά την εκλογή του θα εκπροσωπούσε με βάση σύμφωνο Αρχών που υπογράψαμε μόνο οι τέσσερις νόμιμοι εκπρόσωποι των μελών του Συνασπισμού ( χωρίς τον Ν. Μαριά, που δεν εκπροσωπούσε κάποιο δήθεν πέμπτο μέλος, όπως μεταγενέστερα προφασίστηκε ψευδέστατα ) όλα τα κόμματα-μέλη του εκλογικού συνασπισμού και τους ψηφοφόρους τους και όχι φυσικά μόνο των ΑΝ.ΕΛ., που και από αυτούς παραιτήθηκε μετά την εκλογή του.

Μετά την εκλογή, ο κ. Μαριάς αποφάσισε, εντελώς αυθαίρετα να διακόψει την επαφή με όλα τα κόμματα που τού επέτρεψαν να γίνει Ευρωβουλευτής. Σχεδόν για ολόκληρη την τριετή θητεία μέχρι σήμερα ασκεί τη δική του αυθαίρετη ατζέντα χωρίς καμία απολύτως εκπροσώπηση των 200.000 Ελλήνων πολιτών τους οποίους έλαβε εντολή να εκπροσωπήσει. Οι αμέτρητες προσπάθειες από την πλευρά μας να τον συναντήσουμε και να τον ζητήσουμε να τιμήσει τις δεσμεύσεις του προς τους 200.000 Έλληνες πολίτες που τον εξέλεξαν, ήταν ανεπιτυχείς λόγω του «πολυάσχολου προγράμματός» του, όπως έλεγε ο ίδιος και οι υπάλληλοι του γραφείου του στην Αθήνα.

Ο Νότης Μαριάς είναι ο μοναδικός Ευρωβουλευτής που εκλέχθηκε από το «Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο» και η διακοπή της επαφής του με τους 200.000 πολίτες που τον ανέδειξαν, μετατρέπει αυτούς τους πολίτες σε «δεύτερης κατηγορίας» υλοποιώντας έμπρακτα και αντισυνταγματικά «δύο ταχύτητες» εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο. Το γεγονός ότι είναι και «καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσδίδει μεγαλύτερη απαξία και προσβολή στη στάση του απέναντι σε αυτούς τους 200.000 Έλληνες πολίτες και χαρακτηρίζει ανάλογα τον ίδιο και την Επιστήμη που υποτίθεται ότι διδάσκει στο Πανεπιστήμιο με πρόσθετες απολαβές. Προσβάλλει με τη στάση του ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους αντιπροσωπευτικούς υποτίθεται θεσμούς της !

Η «ανεξαρτητοποίησή» του όμως αποτελεί έμπρακτη παραίτηση. Ο ίδιος ο Νότης Μαριάς μετέβαλε στην πραγματικότητα το προσωποπαγές καθεστώς του (credentials, κλπ) με έμπρακτη παραίτηση από τη θέση του Ευρωβουλευτή του Συνασπισμού μας , ώστε η θέση του να μπορεί να θεωρηθεί ως κενή για τρία χρόνια και ο ίδιος να την κατέχει και αντιποιείται παράνομα και σε πλήρη αντίθεση με τους κανονισμούς του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ίδιος αποσυνδέθηκε από τη νομιμοποιητική βάση των 200.000 πολιτών και της ψήφου τους και εκ των πραγμάτων έχασε τη νομιμοποίηση ως Ευρωβουλευτής.

Ανεξαρτήτως της αλλαγής του κόμματός του, η ευθύνη του απέναντι στους 200.000 πολίτες, που τον ανέδειξαν Ευρωβουλευτή, δεν άλλαξε καθόλου και φυσικά δεν μπορούσε να αλλάξει εξαιτίας εσωτερικής διμερούς σύγκρουσης με άτομα του κόμματος στο οποίο ανήκε. Δεν είναι όπως το γεγονός ότι ένα κόμμα προδίδει τους ψηφοφόρους του και ορισμένοι εκλεγμένοι βουλευτές, που διατηρούν τις αξίες του, γίνονται ανεξάρτητοι. Τα υπόλοιπα τρία κόμματα καταδικάσαμε την στροφή των ΑΝ.ΕΛ. όταν έγιναν το δεύτερο κυβερνητικό κόμμα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και προώθησαν από κοινού πολιτικές που ήταν εντελώς αντίθετες με τον τετραμελή αντιμνημονιακό συνασπισμό. Η διάλυση των σχέσεων μεταξύ του Νότη Μαριά και των ΑΝ.ΕΛ. σε καμμιά περίπτωση δεν δικαιολογούσε την πλήρη ρήξη του Νότη Μαριά και με τα άλλα τρία κόμματα που διατήρησαν τις θέσεις και πολιτική τους και διαχώρισαν τη θέση τους από τους ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Μαριάς επωφελήθηκε από τη διαφωνία του με τους ΑΝ.ΕΛ. για να διακόψει σχέσεις με όλα τα κόμματα που συγκέντρωσαν τις 200.000 ψήφους, οι οποίες του επέτρεψαν να αναδειχθεί Ευρωβουλευτής. Με αυτόν τον τρόπο δυναμίτισε κάθε προσπάθεια διόρθωσης του προβλήματος, για την επαναφορά των ΑΝ.ΕΛ. στην αρχική κατάσταση πριν από την στροφή 180 μοιρών, δεδομένου ότι πολλά μέλη των ΑΝ.ΕΛ. ήθελαν να γίνει «κάτι» από «κάποιους» ώστε να μην υποχρεωθούν να υποκύψουν στο οργανωμένο έγκλημα που εκφράζουν τα Τροϊκανικά συμφέροντα. Τα άλλα τρία μέλη του Συνασπισμού μας που εξέλεξε τον κ. Μαριά Ευρωβουλευτή (με αυτά τα μέλη των ΑΝ.ΕΛ.) θα μπορούσαμε να θεραπεύσουμε την κατάσταση, για να απομονωθούν και να πεταχτούν από τους ΑΝ.ΕΛ. τα τσιράκια της Τρόικα, αν ο Νότης Μαριάς δεν λειτουργούσε διασπαστικά εναντίον του « Ευρωπαϊκού Αντιμνημονιακού Μετώπου».

Δηλαδή, τηρουμένων των αναλογιών, ο Νότης Μαριάς λειτούργησε για τους ΑΝ.ΕΛ. όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης λειτούργησε για τον ΛΑ.Ο.Σ.. Ο ένας έσπρωξε τον ΛΑ.Ο.Σ. στον γκρεμό των Μνημονίων και έφυγε για να εξυπηρετήσει το Μητσοτακικό-Σαμαρικό καθεστώς υποταγής. Ο άλλος εμπόδισε τους ΑΝ.ΕΛ. να ξεφύγουν από την μαύρη τρύπα των Μνημονίων και έφυγε για να εξυπηρετήσει το ανθελληνικό Καμερονικό καθεστώς υποταγής μέσα από την Ομάδα του ανθέλληνα David Cameron και να ευχαριστήσει εμπράκτως αυτούς που προσέλαβαν τον γιό του.

Ο λαός μας λέει ότι «το καλό είναι καλό μόνο όταν γίνεται καλά». Όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης «πουλάει» Ελληνισμό και πατριωτισμό, αλλά λειτουργεί άκρως ανθελληνικά εντός του προαναφερθέντος καθεστώτος υποταγής και το εξυπηρετεί, έτσι και ο Νότης Μαριάς «πουλάει» αντιμνημονιακή δράση και δείχνει «έργο» αλλά οι ωφέλειες αυτής της «δράσης» και του «έργου» επιστρέφουν ομοίως στην Ομάδα ECR του Cameron. Το γεγονός ότι ο Νότης Μαριάς δεν έχει καν προσωπικό στις Βρυξέλλες αλλά μόνο στην Αθήνα, ενισχύει την πεποίθηση και το γεγονός ότι άλλοι παράγουν «το έργο» που σερβίρει ότι κάνει, προφανώς εντός της Ομάδας ECR του Cameron, όπου ο Νότης Μαριάς βρίσκεται οικογενειακώς με τον γιό του. Για όποιον βλέπει τον αντίκτυπο του «έργου» του είναι ξεκάθαρο ότι δεν δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα στους εχθρούς της Ελλάδας, αντίθετα, η λειτουργία του μέσω του «Ελληνικού Αντιμνημονιακού Μετώπου» θα είχε ασύγκριτα μεγαλύτερο βεληνεκές και πραγματική υπηρεσία στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης και θα είχε εξουδετερώσει πολλούς εχθρούς. Σήμερα ο Νότης Μαριάς είναι ένας «light μαχητής» στο πεδίο των δημοσίων σχέσεων και όχι στο πραγματικό μέτωπο.

Ταυτόχρονα, ο Νότης Μαριάς λειτουργεί και σαν «οικονομική μαύρη τρύπα» απορροφώντας οικονομικούς πόρους από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. (ίσως και της Ελλάδας) οι οποίοι θα εξυπηρετούσαν τον αντιμνημονιακό και αντικαθεστωτικό αγώνα, στερώντας τους από το «Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο» και διοχετεύοντάς τους στην Ομάδα του ανθέλληνα David Cameron.

Το αποτέλεσμα των ενεργειών του Νότη Μαριά είναι ότι 200.000 Έλληνες πολίτες, όσος περίπου είναι ο πληθυσμός του Ηρακλείου ή της Πάτρας, οι οποίοι ψήφισαν τον τετραμελή συνασπισμό μας, έχουν υποστεί παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματός τους για εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, ο Νότης Μαριάς ίδρυσε άλλο κόμμα, το «Ελλάδα, ο άλλος δρόμος» και δήλωσε στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι … θα εκπροσωπεί αυτό το κόμμα!!! Δηλαδή ο Νότης Μαριάς έκανε τον εαυτό του τον πρώτο άνθρωπο που αποφασίζει από μόνος του ποιους θα εκπροσωπεί χωρίς όμως το νέο κόμμα του να έχει περάσει από εκλογές. Σε αυτό το σημείο η επιστολή μας στους Ευρωβουλευτές και στους Θεσμούς του Ευρωκοινιβουλίου αναφέρει:

«Ο Νότης Μαριάς επέλεξε τους πολίτες που θα εκπροσωπεί! Τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ από πολίτες, οι Ευρωβουλευτές δεν επιλέγουν ποιους πολίτες θα εκπροσωπήσουν! Ο κ. Μαριάς όμως έκανε πραγματικά τέτοια επιλογή και δημιούργησε το δικό του κόμμα ‘Ελλάδα, ο άλλος δρόμος’ ισχυριζόμενος ότι θα το εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο! Σε επιστολή του στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Μαριάς δήλωσε ότι τώρα θα εκπροσωπεί το νέο κόμμα του! Αυτό από μόνο του αποτελεί μία άλλη δημόσια δήλωση παραίτησης και μάλιστα έγινε με την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου … Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε πλευρές της στοιχειώδους λογικής, την οποία ο κ. Μαριάς παραβιάζει ανοιχτά και χωρίς δισταγμό. Η εντολή που έδωσαν 200.000 Έλληνες πολίτες στον κ. Μαριά δεν αποτελεί κινητό περιουσιακό στοιχείο του Νότη Μαριά ώστε να μπορεί να το μεταφέρει και να το μεταβιβάζει όπου θέλει. Η εντολή αποτελεί μόνιμη και σταθερή «πολιτική οικία» που οικοδομήθηκε με 200.000 δομικά στοιχεία, τα οποία προμήθευσαν οι ψηφοφόροι μας. Όταν ο Νότης Μαριάς «έφυγε» από τον «πολιτικό οίκο» που οικοδομήθηκε για λογαριασμό του συνασπισμού μας, ουσιαστικά και de-facto παραιτήθηκε από τη θέση του Ευρωβουλευτή και απώλεσε τα διαπιστευτήριά του. Σχετικά με τη δήλωσή του ότι τώρα θα εκπροσωπεί το δικό του κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, απλώς σημειώνουμε ότι τα κόμματα που εκπροσωπούνται σε Κοινοβούλιο (Ευρωπαϊκό ή εθνικό) είναι ΜΟΝΟ αυτά που συμμετείχαν σε σχετικές εκλογές και ψηφίστηκαν από τους πολίτες. Ο κ. Μαριάς δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει ένα κόμμα που δεν συμμετείχε σε Ευρωεκλογές και μάλιστα σε καμμία εκλογική αναμέτρηση οποιουδήποτε είδους. Ακόμη και ολοκληρωτικά καθεστώτα στήνουν εκλογές για να δώσουν εξωτερική αξιοπιστία σε προ-αποφασισμένα αποτελέσματα. Ο Νότης Μαριάς δεν είχε ούτε καν την ευπρέπεια να σεβαστεί αυτό που ακόμη και ολοκληρωτικά καθεστώτα φοβούνται: την ψήφο των πολιτών».

Στην επιστολή του αυτή το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας», μεταξύ άλλων, καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποκαταστήσει την εκπροσώπηση των 200.000 Ελλήνων πολιτών που πρόδωσε ο Νότης Μαριάς, να κηρύξει κενή τη θέση που κατέχει παράνομα και σε σύγκρουση με τους κανονισμούς (ώστε να καλυφθεί από υποψήφιο του Μετώπου που αποδεδειγμένα τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις) και να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να επιστρέψει στο «Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο» το σύνολο των χρημάτων που έλαβε ο Νότης Μαριάς κατά την παράτυπη και παράνομη λειτουργία του ως βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και ολόκληρο το ποσό που μεταφέρθηκε στην ομάδα ECR (άμεσα και έμμεσα) εξαιτίας της παρουσίας και της λειτουργίας του στο πλαίσιο της ECR.

Η δημόσια καταγγελία ήταν η μοναδική εναλλακτική λύση που έχει απομείνει, δεδομένου ότι ο Νότης Μαριάς συμπεριφέρθηκε με απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο στις μέχρι τώρα προσπάθειες να επανέλθει στην ομαλότητα και δεοντολογική αντιμετώπιση των 200.000 ανθρώπων που τον ανέδειξαν.Την καταγγελία μας αυτή την γνωρίζουμε με αυτό το Δελτίο Τύπου ΚΑΙ ΣΤΟ Ελληνικό Κοινό, σήμερα παραμονή του εορτασμού του «Πολυτεχνείου», θυμίζοντας ότι ο Νότης Μαριάς ανήκει στην ίδια γενιά «Ελλήνων» που καπηλεύτηκε το νόημα του Πολυτεχνείου και κερδοσκόπησε από αυτή την καπηλεία ιδιοτελώς ( με εξέχουσες μορφές της που υπηρέτησαν τους νόθους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, τους οποίους διδάσκει έμπρακτα και με τη στάση του πλέον στα παιδία μας ο Νότης Μαριάς ), ώστε το αυθεντικό «Πνεύμα Αντίστασης του Πολυτεχνείου» να παραμείνει ζωντανό στις μνήμες μας , θυμίζοντάς μας ότι : Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73 – ΤΩΡΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΗΤΕΙΑ – Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» !


Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Ιπποκράτους 42 – Αθήνα – 10680
Τηλ: +30 2103648300 – Fax: +30 2103610882
Κιν.: +30 6944545888, 6984581480, 6941608404
ekad@dimopolis.gr
amesidimokratiapress@gmail.com
www.dimopolis.gr